O naší farmě
V minulosti jsme hospodařili na pár hektarech a chovali okolo deseti krav českého strakatého skotu s mléčnou užitkovostí. Dojení bylo časově náročné a v takto malé produkci nerentabilní, proto jsme přešlechtili stádo na skot masného typu. Momentálně chováme přes 100 kusů skotu včetně plemenného býka švýcarského plemene Masný simentál. Od roku 2016 jsme kompletně zmodernizovali strojní vybavení na sklizeň píce včetně uskladňovacích hal, díky tomu můžeme dopřát našemu skotu to nejlepší z naších podhorských luk.
Rok 2019 schválení bourárny hovězího masa na naší farmě
Poptávka po kvalitním regionálním produktu sílila, proto jsme se rozhodli vybudovat vlastní faremní bourárnu, která nám umožnila prodej masa přímo z farmy. Plemeno a stáří skotu při porážce jsou jedny z předpokladu kvalitního masa, proto máte u nás k dispozici maso pouze z mladých jalovic a býku masných plemen. Neméně důležitý faktor je i práce přímo s masem, konkrétněji jeho zrání. U nás se maso nechává před prodejem 11 a více dní odležet ve speciálním zracím boxu, tak aby zkřehlo a dostalo plnější chuť.
Hledáme pozemky k pronájmu